Een kijk in het kruidige leven van Hildegard von Bingen

Als je kijkt naar de geschiedenis van de (kruiden-) geneeskunde kom je bijna uitsluitend mannen tegen. Eén vrouw springt uit het lijstje: Hildegard von Bingen, een abdis uit de 12 de eeuw.

Wie was ze werkelijk, waar ligt de grote aantrekkingskracht voor haar en hoe authentiek zijn de geschriften van haar hand. 

 

Het Kruidenkenniscentrum van Herkenrode organiseerde in 2015 haar jaarlijkse kruidendag rond Hildegard von Bingen. De stuurgroep trok naar Bingen en bezocht er de ruïnes van de abdij van Disibodenberg waar Hildegard als kind intrad. Ze spraken er met historici die HvB fulltime bestuderen en met Zusters die leven volgens dezelfde regels als Hildegard.

 

Herborist en Natuurvoedingsconsulent Nathalie Hermans verdiepte zich in de kruiden, voeding en geneeskunde van HvB. Ze gaat na in in hoeverre de visie van HvB op voeding en geneeskunde nog steeds actueel is. Ze legt verbanden naar de alternatieve geneeskunde, naar de oosterse geneeskunde en bespreekt verschillende kruiden en voedingsgroepen.  Ze behoudt hierbij een  nuchtere fascinatie voor Hildegard als vrouw

 

Welkom vanaf 19u zodat Nathalie haar verhaal kan doen vanaf 19u30.

Duurtijd: 2 x 1 uur met een korte pauze

 Deelnameprijs: 12€ (inclusief drankje) - Leden van de Vlaamse Herboristenvereniging hebben 1€ korting

 Reserveer op voorhand je zitje

 Informatie en inschrijving: www.dedruïde.comTerug

Waar: De Druïde, Jan Van Avondtstraat 25 Wilsele Putkapel
Wanneer: 27/06/2017