Fermenteren

Zondag 22 oktober van 14u tot 17u
Workshop: Fermenteren

Fermenteren gaat over veel meer dan alleen maar zuurkool. Het is een vergeten bewaarmethode met bovendien bijzondere medicinale eigenschappen. 
Maxime Willems (http://www.makers.be/foodlab-proef) ging zijn licht opsteken bij chef Ben Reade (voormalige smaakmaker bij Noma) en doet voor Helianthus de verschillende aspecten van fermentatietechnieken uit de doeken. Vervolgens laat hij ons kennismaken in een demo, met zuurkool, kefirkorrels, kombusha, gemberstarter, … .
Nadien gaan we zelf aan de slag onder begeleiding van Veerle De Vos (Helianthus) en maakt ieder een product naar keuze.
Kortom: een boeiende namiddag volledig in het teken van melkzuurbacteriën.

Kostprijs: € 40, degustaties, recepten en voor elke deelnemer een zelfgemaakt product inbegrepen.

Inschrijven via mail naar veerle@herboristje.be en overschrijving op rekening BE72 0011 1709 2416 met vermelding van uw naam + 22/10

 



Terug

Waar: Helianthus Brembosstraat 40 te 1800 Vilvoorde
Wanneer: 22/10/2017