Opleidingen groeien ...zoals 'kolen'

 

 

Netelvuur

Nieuwe NatuurPlus - Opleidingen

Met het nieuwe jaar in zicht willen van de gelegenheid gebruik maken om ons nieuw NatuurPlus-opleidingenaanbod aan jullie voor te stellen. Het is een hele boterham, voor elke wat wils.

We presenteren het nieuwe opleidingenaanbod aan de hand van het verhaal van hoe onze kruidenopleidingen anno 2002 gegroeid zijn naar NatuurPlus-Opleidingen anno 2018: nl. professionele kruidengerelateerde opleidingen (voor herborist, aromatherapie, kruidenverwerker, …) rond gezond en natuurlijk leven met planten, en dit in samenwerking tussen Netelvuur, JSA, Flore vzw en Edith Moereels.

Eén voor één lesgevers die door de loop der tijden op het Netelvuur-pad gekomen zijn door hun bijzondere expertise op het vlak van wetenschap rond planten, granen en aroma's - en dit zowel vanuit een chemische, biochemische, fysische als energetische invalshoek.

Johan De Smedt neemt de een reeks opleidingen voor zijn rekening met als rode draad 'de wetenschap achter essentiële oliën'; Karen Remans en Edith Moereels leggen zich toe op opleidingen rond natuurvoeding en granen. Het energetische blijft hierbij niet onbesproken. Opleidingen zoals aromatherapie, wetgeving alsook technieken (Kruidenverwerking) behoren dan weer tot Netelvuur 's 'boetiek'.

In deze nieuwsbrief nemen we van de gelegenheid gebruik om de opleidingen hier aan jullie voor te stellen. Tegelijkertijd schrijven we het verhaal van hoe het nieuwe aanbod totstand gekomen is; en vooral hoe de mens/lesgever achter de opleiding op ons pad gekomen is.

Maar eerst willen we jullie vragen of jullie onze nieuwsbrief verder willen ontvangen? Zo ja, vergeet dan niet uw toestemming te geven via onderstaande link:

Gegevensbescherming en GDPR

De nieuwe regels inzake gegevensbescherming zijn begin dit jaar in werking getreden.  Netelvuur i.s.m. Aarde-nd-Werk cvba so verzamelt uw gegevens enkel en alleen om u de door u bestelde producten of diensten te kunnen leveren en u via onze nieuwsbrief op de hoogte te houden van de eigen producten of diensten of andere sector gebonden informatie.  Uw gegevens worden niet overgemaakt aan derden. Netelvuur & Aarde-nd-Werk verzamelen enkel gegevens die u vrijwillig verstrekt. Netelvuur i.s.m. Aarde-nd-Werk zijn verwerkingsverantwoordelijken voor de persoonsgegevens die worden verzameld.

Om de nieuwe regels inzake gegevensbescherming na te leven is het nodig dat u uwtoestemming om onze nieuwsbrief te ontvangen hernieuwt. Dit kan via klikken op onderstaande link:

https://goo.gl/forms/cQhqk1HaPebeBevE3

Opleidingen groeien ...zoals 'kolen'

Enkele jaren geleden - 2007 of 2008? - werd ik uitgenodigd voor een lezing te geven in de Vlaamse Ardennen over ons toenmalig Leader-project 'Het Meetjesland Pittig gekruid'. Onder de aanwezigen was een pittige dame, Karen Remans, trekkende kracht van 'Bio met Klasse' Haar zoektocht naar kruidenverwerkende bedrijven in het kader van het project 'Kruiden verkennen in de Vlaamse Ardennen' (2013) leidde tot coöperatieve samenwerking o.m. voor de organisatie van vormingsactiviteiten voor lager en secundair onderwijs, alsook voor de ontwikkeling van onze wildplukactiviteiten.

Deze samenwerking is de kiem van de opleidingen Natuurvoeding en EETBARE PLANTEN - Dagopleiding op 8/2/19Natuurvoeding en de 4 TEMPERAMENTEN - Dagopleiding op 21/3/19. Genoemde opleidingen zijn een co-creatie met Edith Moereels, docent  GRANEN volgens het ritme van de week - 7 Vrijdagen op 18-25/1, 1-15-22/2 en 1-15/3/19....en toenmalig lesgeefster in de herboristenopleiding (waar ikzelf aan deelnam) bij SYNTRA. Wat ik me - op zijn zachtst gezegd  - van Edith herinner (toen 2002) is dat ze als wetenschapper veel verder gaat dan het louter 'wetenschappelijk aantoonbare' en het energetische toegankelijk maakt! Haar lessen zijn doorspekt met de vitaliteit van voeding en de link met de bio-dynamische teeltwijze.

'Bio', 'bio-dynamisch', 'natuurlijk', 'ecologisch'....allemaal termen waar al te snel - en vaak ten onrechte - mee gegoocheld wordt. Als pioniersbedrijf en gecertificeerd marktdeelnemer (zowel op het vlak van teelt, verwerking en verkoop) staat Netelvuur op zijn strepen als de term 'bio' in de mond wordt genomen. In WILDPLUK 2.0 -Dagopleiding op 21/2/19 en COÖPERATIEVE ZAADVERMEERDERING - Dagopleiding op 14/2/19, en MASTERCLASSES Kruidenverwerking - Driedaagse wordt uitvoerig stilgestaan bij het lastenboek op biologisch productie, naast uiteraard tal van technische aspecten ivm professionele zaadvermeerdering en wildpluk als agro-ecologische productiemethode.

'Professionaliteit' - daarmee wil NatuurPlus zich onderscheiden van vele 'cursusfabriekjes'. Ben je herborist en worstel je al lang met het idee om natuurcosmetica te maken en weet je niet goed hoe er aan te beginnen zodat je product op een wettelijke manier in de markt wordt gezet? Dan is er MASTERCLASSES KRUIDENVERWERKING - Wetgeving & regeltjes -  Driedaagse op 10, 24 en 31/1/2019 - Een must voor eenieder die professioneel aan kruidenverwerking wil doen – in hoofd- of bijberoep. Zowel food als non-food (cosmeticawetgeving) komen aan bod. Uitgaande van een case maken we – in groep - een productdossier op conform de huidige reglementering ter zake. Wil je aan de slag met food, dan tekenen we de krijtlijnen voor uw vergunning en autocontroleplan.

Wie na een opleiding herborist of aromatherapeut zich wil vervolmaken in cosmetica of 'de wetenschap achter aroma's' kan voortaan terecht bij Johan De Smedt. Dankzij zijn scheikundige, biochemische en ecologische vorming en zijn praktische ervaring in omgang met gemotiveerde mensen, brengt Johan wetenschappelijke opleidingen op een duidelijke en visuele leswijze over. De opleidingen beogen het verwerven en/of heropfrissen van de wetenschappelijke achtergronden met betrekking tot aromabeleving. Johan is docent van een prachtige reeks vervolgmakings-opleidingen zoals INITIATIE IN DE PARFUMWERELD - Dagopleiding op 26/1/19 of 12/3/19EMULSIES O/W en W/O - Dagopleiding op 13/3/19OLIËN en VETTEN - Dagopleiding op 20/2/19BASISBEGRIPPEN scheikunde in de Aromabeleving - Tweedaagse op 19/1 en 9/2/19 of 15/1 en 12/2/19, FYSICO-CHEMISCHE BASISBEGRIPPEN in de wereld van de Aroma's- Dagopleiding op 16/3 of 19/3/19, BIOCHEMISCHE BASIBEGRIPPEN in de wereld van de Aroma's - Dagopleiding op 30/3 of 2/4/19, ANALYSETECHNIEKEN in de wereld van de Aroma's - Dagopleiding op 4/5/19.

Verder heeft Johan, na een lange loopbaan als zaakvoerder van een bedrijf in industriële waterzuiveringstechnieken, als stokpaardje WATER! Zonder water geen leven, maar welk water voor wie, wat en waarom? Ijs, grondwater, regenwater, drinkwater, bronwater, mineraalwater, gedemineraliseerd water, waterdamp, stoom.
Is er water genoeg op de wereld en wat is de waterkringloop? Waterzuivering en afvalwaterzuivering.
Gezond leren omgaan met water en water voor je gezondheid....je leert het allemaal in de boeiende opleiding DE WONDERE WERELD VAN WATER - Dagopleiding op 23/2/19.

 

Tijdelijke korting 25% in afwachting van

Erkenning & Opleidingcheques

 

In ons voortdurend streven naar kwaliteitsverbetering, hebben wij een aanvraag voor erkenning in kader van KMO-portefeuille ingediend. De procedure is hiervoor lopende, doch niet afgerond. De eventuele erkenning voor KMO-portefeuille zal mogelijks leiden tot betaling van onze opleidingen met steun van de Vlaamse overheid.

In afwachting hiervan wordt voor bovenvermelde opleidingen een korting toegekend van 25%.

Deze korting staat niet vermeld in de webwinkel maar wordt handmatig door ons verwerkt na ontvangst van uw order en vóór orderbevestiging en factuurverzending.

 

Bezoek?

In 2018 hadden we 'onze Zondagen' voor vrij bezoek; en onze bedrijfsbezoeken op reservatie voor groepen. In 2019 gaan we hiermee verder in samenwerking met Aarde-nd-Werk die intussen timmert aan een coöperatieve winkel tussen meerdere organisaties en producenten en een ruimer productassortiment van lokale, sociale en duurzame producten. Wil je de ontwikkelingen mee volgen? Vergeet dan zeker niet je gegevens achter te laten via bovenvermelde link. Wellicht ontvang je eerstdaags onze 'O SoLoBio'-krant met héél véél nieuws over onze zondagwinkel, Open-Atelier en ander natuurinclusieve activiteiten.

Aan allen een warm eindejaar en een inspirerend en energiek 2019!

Christel & co 

Meer informatie: 

netelvuur@telenet.be of 
desmedtjohan@telenet.beTerug

Waar: Veldhoek 33 9931 Oostwinkel
Wanneer: 22/01/2019