't Grom Doe de Dodoens

een kruidencursus voor doe-het-zelvers

 

van januari tot december 2017

 

Bijna 500 jaar geleden verscheen het Cruydeboeck van de Mechelaar Rembert Dodoens. Deze 16e-eeuwse doe-het-zelver legde eigenhandig de basis voor een nieuwe plantkunde en kruidenleer door onderzoek en ondervinding.  Deze kruidencursus volgt op speelse wijze zijn voorbeeld en verbindt het beste van theorie en praktijk. En na elke praktijkles neem je je eigen brouwsels mee naar huis.

 

Ideaal dus voor de geïnteresseerde doe-het-zelver. Na 35 lessen ga je met verstand van zaken en volle goesting aan de slag in de eigen tuin, keuken of huisapotheek. Haal alles uit je eigen kruidentuintje om die speciale zalf of shampoo te maken en verbaas je omgeving. Of kruid je keuken en ineens ook je gezondheid, twee vliegen in een klap.

 

Deze cursus werd niet alleen samengesteld door vijf ervaren docenten en met de steun van de Vlaamse Herboristen Vereniging, maar maakt ook nog ’s gebruik van een toplocatie. De tuinen van ’t Grom zijn rijkelijk voorzien van allerlei bekende en minder bekende planten en kruiden. Rond het kookeiland gaan we in groep aan de slag. En ons lokaal ‘De Veiling’ is voorzien van alle professionele infrastructuur.

 

Deze éénjarige opleiding bestaat uit 35 sessies van 3 uur en omvat volgende 7 vakken: plantkunde, kruideninhoudstoffen, kruidenleer, productkennis & wetgeving, praktijk in de tuin, kruidenbereidingen, en culinaire kruidenbereidingen. Er zijn 23 lessen theorie en 12 lessen praktijk.

 

Deelname kost €365 inclusief lessenmap. De inschrijving is definitief na overschrijving van het lesgeld. Bij stopzetting van de opleiding wordt het lesgeld niet terugbetaald.

?

De lessenrooster is hier te bekijken. Geïnteresseerden schrijven zicht best zo snel mogelijk in.

?

INFO & INSCHRIJVINGEN VIA INFO@TGROM.BE OF 015 31 50 55.Terug

Waar: 't Grom Midzelen 25a 2860 Sint-Katelijne-Waver
Wanneer: 07/01/2017